Zebra-Zorg heeft een vast team van vrijwilligers. De vrijwilligers ondersteunen de dagprogramma’s op elk hun eigen manier. Er zijn grofweg vijf gebieden waarop vaste vrijwilligers kunnen werken: zorg, groen, dierverzorging, klussen en specifieke activiteiten.

  • Zorg: hierbij sluiten de vrijwilligers aan op de dagprogramma’s en ondersteunen zij de deelnemers in het uitvoeren van hun taken.
  • Groen: hierbij zorgen de vrijwilligers voor het groenonderhoud van het terrein.
  • Dierverzorging: hierbij zorgen de vrijwilligers voor de nodige beweging en de verzorging van de paarden en eventueel andere dieren.
  • Klus: hierbij zorgt de vrijwilliger ervoor dat de boerderij en het terrein een veilige plek blijft door o.a. reparaties te verrichten of iets nieuws te bouwen.
  • De specifieke activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers die expert zijn op bepaald gebied en daar een terugkerende activiteit voor bieden zoals met een paard wandelen en boogschieten.

Elk schooljaar biedt Zebra-Zorg meerdere stageplekken aan beroepsgerichte stagiaires in het werkveld van sociaal werk op mbo en hbo niveau. Vanwege de kleinschaligheid van de stichting en de kwetsbaarheid van de doelgroep biedt Zebra-Zorg geen maatschappelijke stageplekken aan middelbare scholieren.

Kijk voor actuele vacatures voor vrijwilligers of stagiaires bij www.zebrazorg.nl/vacatures. Voor algemene info over vrijwilligerswerk of stage lopen, zie onze contactpagina.