De kroon op ons werk

Bij Zebra-Zorg brengen we kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag in contact met de natuur. In onze professionele begeleiding, coaching en trainingen laten we ons steeds vaker bijstaan door therapiedieren. Hun eenvoudige, woordeloze en oordeelloze bijdrage is goud waard!

Onze dieren bieden houvast waar gewankeld wordt en beweging waar zaken dreigen vast te lopen. Met een gekke bokkensprong of vrolijke balknoot blazen ze de nodige lucht in zware situaties. Dit alles is vaak een zegen voor hen die bij ons aankloppen.

Naar succesverhalen hoeven we niet meer te zoeken, we schudden ze zo uit de mouw. Op onze Facebook pagina vind je voortdurend nieuwe fotoverhalen.

Wat we niet zomaar uit de mouw schudden, is geld. Geld dat nodig is om er voor te zorgen dat het onze therapiedieren aan niets ontbreekt. De kosten van hun levensonderhoud en de medische verzorging zijn hoog. Te hoog om allemaal uit onze reguliere zorginkomsten te kunnen betalen.

Gelukkig zijn er steeds mensen die ons werk waarderen en structureel bijdragen aan onze dierkosten. Dat is naast een welkome erkenning voor wat we doen ook een hele zorg minder! Zo hebben we inmiddels een sponsor voor een gedeelte van onze jaarlijkse hooi- en strokosten en zorgen de kinderen van IKC de Paradijsvogel uit het dorp Vogelenzang er voor dat het onze Alpaca Skye aan niets ontbreekt. Dankzij de bijdrage van een goede buur konden we met onze jongste ezel Sammy het coachprogramma ‘bij Sammy op de Sofa’ ontwikkelen en kregen we van een betrokken familie de fantastische en ervaren coachpony Boris Blond geschonken!

Wil jij het werk van een van onze therapiedieren bekronen?

Voor 5 euro per maand bekroon je het werk van een  kip >>   eend >>   cavia >>  of  konijn >>

  Voor 10 euro per maand bekroon je het werk van een  hond >> kat >>   varken >>   schaap >>  of  geit >>

    Voor 15 euro per maand bekroon je het werk van een  paard >>   ezel >>  of  alpaca >>

 

Natuurlijk kun je ook als familie, vriendenclub of personeelsvereniging een therapiedier bekronen. Iemand een betekenisvol cadeau geven, is ook mooi.

Als dank nodigen we je graag uit voor onze jaarlijkse AAI-TEA
De AAI-tea staat in 2018 gepland op zondag 23 september. Alle sponsors zijn dan van 14.00 uur tot 16.00 uur welkom om op de thee te komen bij hun therapiedier.
Te zijner tijd volgt nog een persoonlijke uitnodiging per e-mail.