Skip to content

De kroon op ons werk

Bij Zebra-Zorg brengen we kinderen, jongeren en volwassenen met een zorgvraag in contact met de natuur. In onze professionele begeleiding, coaching en trainingen laten we ons steeds vaker bijstaan door therapiedieren. Hun eenvoudige, woordeloze en oordeelloze bijdrage is goud waard!

Onze dieren bieden houvast waar gewankeld wordt en beweging waar zaken dreigen vast te lopen. Met een gekke bokkensprong of vrolijke balknoot blazen ze de nodige lucht in zware situaties. Dit alles is vaak een zegen voor hen die bij ons aankloppen.

Naar succesverhalen hoeven we niet meer te zoeken, we schudden ze zo uit de mouw. Op onze Facebook pagina vind je voortdurend nieuwe fotoverhalen.

Wat we niet zomaar uit de mouw schudden, is geld. Geld dat nodig is om er voor te zorgen dat het onze therapiedieren aan niets ontbreekt. De kosten van hun levensonderhoud en de medische verzorging zijn hoog. Te hoog om allemaal uit onze reguliere zorginkomsten te kunnen betalen.

Zo hebben we een sponsor voor een gedeelte van onze jaarlijkse hooi- en strokosten en zorgen de kinderen van IKC de Paradijsvogel uit het dorp Vogelenzang er voor dat het hun schooldieren Alpaca Skye en Geit Mekkie  aan niets ontbreekt. De fantastische en ervaren coachpony Boris Blond werd ons geschonken door een betrokken familie en ons nieuwste coachpaardje Rian konden we aanschaffen dankzij een donatie van stichting Union!

Wil jij het werk van een van onze therapiedieren bekronen?

Voor 5 euro per maand bekroon je het werk van een  kip >>   eend >>   cavia >>  of  konijn >>

  Voor 10 euro per maand bekroon je het werk van een  hond >> kat >>   varken >>   schaap >>  of  geit >>

    Voor 15 euro per maand bekroon je het werk van een  paard >>   ezel >>  of  alpaca >>

 

Natuurlijk kun je ook als familie, vriendenclub of personeelsvereniging een therapiedier bekronen. Iemand een betekenisvol cadeau geven, is ook mooi.

Back To Top