Skip to content

Ik ben Staartje

Eerst woonde ik in de duinen van Zandvoort met mijn familie. Toen mijn moeder uitgeput raakte, (voor zeven baby’s tegelijk zorgen is echt veel!) hebben de mensen van de dierenbescherming ons gered. En ik moet zeggen dat hebben ze fantastisch gedaan! Mijn broer Streepje en ik werden opgevangen in het liefste pleeggezin dat je maar kunt bedenken. Toen we sterk genoeg waren verhuisden we naar de zorgboerderij. Daar heb ik een nogal spannende start gehad. Op een onbewaakt ogenblik brak ik mijn heup! De schade kon alleen gefikst worden met een grote operatie én een heel lang verblijf in de ziekenboeg. Gelukkig ligt dat allemaal achter me en kan ik weer alles doen waar ik zin in heb. Ik ben de geluksvogel.

Bekroon het werk van Staartje met 10 euro per maand >>

Ik ben Streepje

Mijn zus Staartje en ik zijn dus na onze geboorte zijn opgevangen in het liefste pleeggezin dat je maar kunt bedenken. Dat kwam voor mij extra goed uit want ik was toen nogal van het type: ‘eerst maar eens de kat uit de boom kijken’. Op de zorgboerderij waren mijn laatste restjes verlegenheid snel verdwenen. Sterker nog: ze zeggen dat ik de grootste knuffelkater ben die er ooit heeft rondgelopen. Als ik niet ergens op schoot of op een toetsenbord lig te kroelen kun je me waarschijnlijk vinden langs de sloot, op het dak of hoog in een boom. Vissen vanaf de slootkant doe ik ook graag en leuker dan de kippen laten schrikken met een van mijn beroemde tijgersprongen bestaat niet! Ik ben altijd in voor een verzetje. Ik ben de enthousiaste.

Bekroon het werk van Streepje met 10 euro per maand >>

Ik ben Ginger

Ik ben de rode kater. Met mijn zus Ras woonde ik op een andere boerderij met heel veel katten. Vervolgens verhuisden we naar een pleeggezin. Daar leerden we dat mensen best okay kunnen zijn. Op de zorgboerderij ben ik uitgegroeid tot een ware mensenvriend. In de stal en buiten zet ik graag de boel op stelten. Geen boom te hoog en geen muis te snel is mijn motto. Na een zware dag of nacht mag ik graag bijkomen op de bank in de groepsruimte. Uren kan ik onder zeil zijn tot het avontuur me weer wekt! Ik ben de ondernemende.

Bekroon het werk van Ginger met 10 euro per maand >>

Ik ben Koffie

Ik ben een cyperse poes, tenger gebouwd en met een binnenboordmotortje dat altijd aan staat: als er iemand naar me kijkt ga ik als vanzelf spinnen. Ik zit heel graag op schoot of bij iemand onder een vest. Maar, ik heb ook een andere kant: soms ben ik dagen van huis zonder iets van met laten horen en daar worden mijn mensen soms knap ongerust van. Over mijn dubbelleven wil ik het verder niet hebben. Ik ben de schootkat, als ik thuis ben tenminste.

Bekroon het werk van Koffie met 10 euro per maand >>

Ik ben Koekie

Ik doe mijn naam eer aan. Als je-weet-wel kater ben ik nogal gericht op eten. Ik heb een grote voorkeur voor hondenbrokken ook al zeggen ze vaak dat dat echt niet gezond voor me is. Ik kan niet zo goed maat houden en daardoor zit mijn buik me de laatste tijd nogal in de weg. Daar probeer ik wat aan te doen door af en toe op muizenjacht te gaan. Met mijn niet sportieve voorkomen ben ik niet echt succesvol, hapklare brokken in een bakje gaan me beter af. Ik ben de smulpaap.

Bekroon het werk van Koekie met 10 euro per maand >>

Back To Top