Ik ben Koffie

Ik ben een cyperse poes, tenger gebouwd en met een binnenboordmotortje dat altijd aan staat: als er iemand naar me kijkt ga ik als vanzelf spinnen. Ik zit heel graag op schoot of bij iemand onder een vest. Maar, ik heb ook een andere kant: soms ben ik dagen van huis zonder iets van met laten horen en daar worden mijn mensen soms knap ongerust van. Over mijn dubbelleven wil ik het verder niet hebben. Ik ben de schootkat, als ik thuis ben tenminste.

Bekroon het werk van Koffie met 10 euro per maand >>

Ik ben Koekie

Ik doe mijn naam eer aan. Als je-weet-wel kater ben ik nogal gericht op eten. Ik heb een grote voorkeur voor hondenbrokken ook al zeggen ze vaak dat dat echt niet gezond voor me is. Ik kan niet zo goed maat houden en daardoor zit mijn buik me de laatste tijd nogal in de weg. Daar probeer ik wat aan te doen door af en toe op muizenjacht te gaan. Met mijn niet sportieve voorkomen ben ik niet echt succesvol, hapklare brokken in een bakje gaan me beter af.  Ik ben de smulpaap.

Bekroon het werk van Koekie met 10 euro per maand >>

Ik ben Mio

Ik ben een lapjespoes, ik zit graag hoog. In de winter kruip ik vaak op de lichtbak die aan een nokbalk in de stal is bevestigd. Zo’n elektrische deken onder je koude billen is echt superchill!  Op de kast zit ik ook graag. Daar staan naast mijn warme mand mijn natje en mijn droogje. Ik heb niet echt behoefte aan intensief contact. Af en toe wijs ik de jonge katten flink op hun plaats. Ik ben tenslotte de oudste en woon het langst van alle katten op de boerderij. Mensen mogen mij bij hoge uitzondering aaien. Niet te lang en altijd op mijn voorwaarden. Ik zal nooit krabben of bijten wanneer ik het zat ben maar vlucht gewoon naar boven.  Ik ben de hooghartige.

Bekroon het werk van Mio met 10 euro per maand >>

Ik ben Ginger

Ik ben de rode kater. Met mijn zus Ras woonde ik op een andere boerderij  met heel veel katten. Vervolgens verhuisden we naar een pleeggezin. Daar leerden we dat mensen best okay kunnen zijn. Op de zorgboerderij ben ik uitgegroeid tot een ware mensenvriend. In de stal en buiten zet ik graag de boel op stelten. Geen boom te hoog en geen muis te snel is mijn motto.  Na een zware dag of nacht mag ik graag bijkomen op de bank in de groepsruimte. Uren kan ik onder zeil zijn tot het avontuur me weer wekt! Ik ben de ondernemende.

Bekroon het werk van Ginger met 10 euro per maand >>