Ik ben Blue

Ik ben een witte Alpaca met blauwe ogen. Sommige mensen vinden mijn ogen eng, anderen vinden ze juist prachtig. Mij maakt het niet uit, ik kan er goed mee zien. In de zomer van 2017 ben ik, op een winderige dag, moeder geworden van Storm. Storm en ik spreken onze eigen taal, we neuriën de hele dag naar elkaar. Hij blijft bij me tot hij op eigen benen kan staan, dan verhuist hij naar een andere boerderij. Mijn vacht is zijdezacht en toch ben ik niet echt aaibaar. Mensen die er niet direct op uit zijn om me aan te raken, snuffel ik in hun haar of aan hun neus. Uitgestoken handen ontwijk ik meestal.

Ik ben de voorzichtige!

Bekroon het werk van Blue met 15 euro per maand >>

Ik ben Skye

Ik ben een bruin-witte Alpaca. De kinderen van het IKC de Paradijsvogel hebben er voor gezorgd dat ik op de boerderij bij Blue kon gaan wonen. Ze hadden gehoord dat Alpaca’s niet graag alleen zijn en besloten geld in te zamelen voor een schooldier, voor mij dus! Daar bleef het niet bij: ze startten ook een dierendienst: ieder dinsdag komen er een paar leerlingen naar de boerderij om ons samen met de deelnemers van de zorgboerderij te verzorgen. Ik bekijk al die drukte het liefst van een afstandje.

Ik ben de afwachtende!

Bekroon het werk van Sky met 15 euro per maand >>

Ik ben Storm

Op een stormachtige dag in augustus werd ik geboren. Iedereen was natuurlijk reuzeblij met me. Van heinde en verre kwamen mensen naar de boerderij om een glimp van me op te vangen. Alpaca’s zijn nogal een hype op dit moment, heb ik inmiddels begrepen. Ik snap dat wel ik ben zelf ook redelijk tevreden wanneer ik mijn spiegelbeeld vang in een plas regenwater.

Hoe dan ook, het was dus eigenlijk de bedoeling dat ik op mezelf zou gaan wonen.
Ze zeiden het niet hardop maar zo af en toe ving ik fluisterende flarden op.
Geldkwesties, grondzaken, afspraken en zelfs mijn naderende voortplantingsdriften kwamen voorbij.
Ik haalde mijn schouders op: piekeren is iets voor mensen, Alpaca’s zijn daar te wollig voor.
En zie, ik ben er nog. Dankzij het steunfonds voor therapiedieren, zeggen ze.
Iedereen blij. Dat snap ik wel. Ik ben ook behoorlijk blij met mezelf, dat zei ik al.
Don’t Worry Be Happy.

Ik ben de zorgeloze!

Bekroon het werk van Storm met 15 euro per maand >>