Ik ben Bloem

Ik ben een Nubische geit op leeftijd. Ik merk aan mijn botten dat de jaren gaan tellen. Als het weer in het najaar omslaat word ik strammer en stijver. Ik lig dan vaker in mijn nachthok en kijk met een kalme blik naar alles wat er zich voor mijn deur afspeelt. Mijn vriendin Brownie probeert me vaak naar buiten te mekkeren met allerlei smoesjes. Maar op mijn leeftijd trap je daar natuurlijk niet meer in. Als de brokjes en het verse hooi geserveerd worden, strek ik mijn benen. Die overigens nog steeds mooi lang zijn, vind ik. Ik ben de oude wijsgeer!

Bekroon het werk van Bloem met 10 euro per maand >>

Ik ben Brownie

Ik ben een dwerggeit, niet meer piep maar ook niet stokoud. Ik werd ooit door een lieve vrijwilliger in huis genomen en met de fles grootgebracht omdat mijn eigen moeder er niet voor me kon zijn. Daarna ben ik op de boerderij gekomen. Ik heb zelf ook kinderen grootgebracht, daar was ik goed in. Vandaag de dag zorg ik vooral voor mezelf. In deze tijd moet je goed voor jezelf opkomen en dat lukt me aardig. Ik ben vliegensvlug, spring overal nog moeiteloos op en deins er niet voor terug om mijn horens te gebruiken als iemand het echt te bont maakt. Ik ben de assertieve!

Bekroon het werk van Brownie met 10 euro per maand >>